Убий жегата! 6 перфектни напитки. Домашна лимонада с пюре от праскови

...
Убий жегата! 6 перфектни напитки. Домашна лимонада с пюре от праскови
Коментари Харесай

Убий жегата! 6 перфектни напитки


Убий жегата! 6 съвършени питиета. Домашна лимонада с пюре от праскови и ледено фрапе са желани разхлаждащи питиета.

Продукти:  мента – 4 стръка, маточина – 2 стръка, лимони – 1 бр., канела – 1 пръчка, мед – 3 с.л., вода – 1 литър, лед – кубчета

Приготвяне:  Съд с вода се слага на котлона за заври. Билките от мента и маточина се измиват и пускат във врящата вода за 5 минути. Може да приготвите и с подготвени пакетчета чай, в случай че нямате билки. Ще са ви нужни 3 пакетчета.

Снема се от котлона и се захлупва с паница да се престои за 10 минути. Прецежда се и се прибавя медът, лимонен сок с резени лимон и една пръчка канела за мирис.

Разбърква се, да се разтопи медът. Поднасяме в чаша с комат лимон, може и с кубчета лед. Освежаваща и разхлаждаща напитка, идеална за лятото!

Продукти:  лимони – 2 бр., праскови – 1 бр. добре узряла и мека, пудра захар – 85 г за предпочитане, вода – 1.2 л леденостудена, лед – за сервиране

Приготвяне:  Тази домашна лимонада може да приготвите по два метода – с апарат (блендер или кухненски робот ) или ръчно.

За първия метод е нужно единствено да разполовите лимоните, а прасковата да нарежете на едри части. Поставят се частите плодове в купата на уреда, сипва се захарта и половината вода и се пуска за няколко секунди (6-7) на оптимални обороти. Не би трябвало да смиламе, а единствено да изстискаме есенциите от плодовете, по тази причина и работим на оптималната скорост за малко секунди. Накрая се прибавя останалата вода, прецежда се и се сервира с кубчета лед.

Вторият вид е да нарежете на по-ситно плодовете и да ги засипете съд захарта и половината вода. С комфортен уред намачкайте добре, с цел да се пусне сокче от лимона, а прасковата и лимоновата кора да разпилян своя мирис. Оставете по този начин да престои сместа най-малко 30 минутки и прецедете. Налейте останалата вода, кубчета лед и поднесете незабавно.

Продукти:  вода – 6 с.л., кафе – 1 ч.л. разтворимо, захар – към 1 ч.л., прясно мляко – 150 мл, лед – няколко бучки

Приготвяне:  Смесете кафето, водата и захарта в чаша за фрапе. Разбива се с миксер или специфичен апарат за фрапе, до момента в който се получи гъста пяна. Долейте постепенно прясното мляко и прибавете кубчетата лед. Поднесете фрапето със сламка.

Продукти:  вишни – 815 мл., свеж сок, вода – 163 мл, захар – 0.5 кг, 2 пресни лимона, лед  – кубчета, газирана вода – 1 бутилка

Приготвяне:  Съставките се смесват в подобаващ съд. При сервиране в случай че е належащо се долива газираната вода и най-после шепа лед.

Продукти:  4 портокала, 1 лимон, 100 гр мед, 0,5 литра вода

Приготвяне:  Измиваме и изцеждаме портокалите и лимона. Прецеждаме ги в цедилка или марля. Изсипваме сока в подобаваща чаша, прибавяме меда и разбъркваме добре. Разбъркваме, прибавяме лед на усет и сервираме

Айранът е чудесно средство за утоляване на жаждата. Той се усвоява от организма извънредно бързо, също така засища и усъвършенства храносмилането.

Продукти:  Кисело мляко 3,6 % – 1 кофичка (желателно е млякото да е по БДС киселото мляко), сол и черен пипер на усет, 1 литър вода

Приготвяне:  Разбивате млякото до гъста каша, добавяте студената вода овкусявате може и малко лед да сложите при сервиране. По предпочитание рецептата може да се извърши и с цедено кисело мляко.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР